САОПШТЕЊЕ КОМУНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ ПОВОДОМ ОДРЖАВАЊА

тзв. "СТУДЕНТСКОГ НАТО САМИТА" у БЕОГРАДУ


Poštovana gospodo,Obraćamo vam se u ime Komunističke partije, njenog rukovodstva i celokupnog članstva, neprijatno iznenađeni člankomOTKRIVAMO: Komunisti sarađivali sa Pavelićem i Nemcima, ubijali srpske vojnike, objavljenog  02.12.2013 od autora M.Samardzića. Kako smo odlično upoznati sa "dostignućima" gospodina Samardzića bićemo slobodni da vam ukažemo na nekoliko, po našem mišljenju bitnih stvari koje bacaju svetlo i bolje objašnjavaju rad gore pomenutog.


Samardzić je na sajtu Pogledi.rs u svojim komentarima seriju Ravna gora nazvao neokomunističkom propagandom. Kako se slika o četnicima ne slaže sa njegovim viđenjem, on pribegava drugoj taktici. Ako ne mogu da poboljšam četnike onda ću komuniste da optužim za sve i svašta i tako stvorim privid četničke bezgrešnosti. Razumemo njegovu potrebu da pošto poto to i uradi ali mislimo da se to ne radi  neistinama, zlonamernim tumačenjima i čistim falsifikatima.


-          na prvoj fotografiji vidimo Nemačke i Ruske vojnike na paradi u Brest Listovsku. Data fotografija nije ništa novo, epohalno. Djacima srednje škole poznat je Sporazum o nenapadanju Molotov-Ribentrop i operacije u Poljskoj. Ne vidimo kakve to veze ima sa serijom Ravna gora a pogotovo o saradnji komunista sa ustašama


-          Navodni proglas KP iz 1941 ilustruje člankom iz 1932. Veoma originalan način da se dokaže postojanje nečega što egzistira samo u bujnoj mašti autora.


-          Za vlasnika slika o španskom gradjanskom ratu i dešavanjima nakon njega imenuje, gle čuda, čoveka koji je poginuo 1942. a mi treba da poverujemo da su njegovi potomci čekali da se pojavi ON pa da mu predaju slike.Inače slike ne poseduju niti jedan jedini znak i dokaz osim Samardzićeve  reči gde su slike nastale i ko je na njima. A o tome da iste nemaju ama baš nikakve veze sa serijom i da ne govorimo.


-          Proglas iz Proletera najbolji je primer monstruoznosti Samardzićevog rada. Citira se samo prvi deo a zaboravlja drugi u kom se osudjuju fašistički elementi Pavelić i Perčec. O kakvoj je to saradnji sa ustašama moguće govoriti? Ali izgleda da je kod Samardzića ama baš sve moguće.


-          O ubistvima u Kragujevcu bih citirao samog autora. Nije dokazano da su i ovaj zločin počinili komunisti, mada drugih sumnjivih osoba u Kragujevcu nije ni bilo. Mislimo da je sasvim dovoljno da se shvati na koji način Samardzić fabrikuje dokaze.


-          Pozivajući se.na kazivanje filmskog režisera, Čačanina Puriše Đorđevića, on u tom svom svedočenju kaže da je utakmicu sa Nemcima odigrao radnički klub "Borac", koji tada nije ni postojao. Ko je od čačanskih komunista igrao fudbalsku utakmicu sa Nemcima autori su izbegli da kažu. Ako su tu identifikovali Purišu Đorđevića, on tada nije bio član KPJ i niti član SKOJ-a, već je u SKOJ primljen neku godinu posle rata.Nije sporno da je u Čačku igrana utakmica sa okupatorskim vojnicima, ali tu utakmicu nisu igrali pripadnici KPJ, niti SKOJ-a. Organizovanjem te utakmice Nemce su počastile kvislinške vlasti Čačka tako što su od bivših fudbalera iz više čačanskih klubova dobrovoljno prikupili igrače. Nije istina da su ovu utakmicu igrali komunisti, pa ni radnički klub "Borac", koji tada nije ni postojao. Zbog odigravanja ove utakmice skojevska organizacija Čačka oštro je reagovala. U tom cilju član Mesnog komiteta SKOJ-a Slavko Jovančević napisao je više plakata koji su rasturenipo gradu. Na taj način je protestovano što je ova utakmica odigrana. Pored ostalog, u tim plakatama je pisalo: "Zar se bezbrižni zabavljaju, dok najbolji sinovi padaju, dok okupator trebi srpski narod" ?


-          Najzad je Samardzić pronašao i sliku na kojoj se može videti nemački vojnik sa partizanima. Uraaaaaaaaaa...al i tu ima mala začkoljica. Na slici je austrijski komunista August Heler koji je napustio nemačke okupacione snage, pridružio se partizanima i zbog toga streljan. I danas počiva sa svojim drugovima na brdu Ljubić iznad Čačka.                                                                    SRAM TE BILO SAMARDZIĆU!


Mislimo da smo izneli dovoljno argumenata da shvatite Vi, a i svi koji vas prate, namere pisca, jel istoričarem se ne može nazvati M.Samardzić. Takodje se nadamo da će te i našem demantiju posvetiti istu pažnju kao i dotičnom radu.
rukovodstvo i članstvo Komunističke partije