Саопштење поводом натписа о севернокорејским провокацијама


Комунистичка Партија указује на непредвидљиве последице поводом интезивирања бруталних манипулација и пропаганде против севернокорејског народа и државе уз пласирање смишљених неистина и многобројних кривотворења чињеница.


Општем медијском и пропагандном насиљу су претходили дугогодишњи политички притисци, оптужбе, уцене и дипломатска офанзива САД. Већина наших медија, под притиском америчке пропаганде или због некритичког сагледавања стварног стања, обмањује овдашњу јавност, изгубивши из вида

да смо и сами жртва лажних информација којима се до данас оправдава агресија северноатлантске алијансе и отимање дела територије. Сличне обрасце пропаганде смо гледали не само у случају агресије на нашу земљу већ и у случају Ирака, Либије, Сирије, Ирана...


Наиме, одговор Северне Кореје и председника Ким Џонг Уна, на интезивно гомилање оружаних снага и борбених ресурса САД и Јужне Креје, под плаштом вишенедељних војних вежби изнад и око корејског полуострва, праћено бројним провокацијама, се представља свету као севернокорејска претња светском миру. Врхунац цинизма, бруталности и својеврсног понижења, представља најновија изјава Александра Вершбоуа, заменика генералног секретара НАТО, који је, поред осталог изјавио да је “са младим и неискусним лидером (Северне Кореје) Ким Џонг Уном неразумно искључити могућност ратног сукоба на Корејском полуострву”.


Нису избледела сећања јуначког корејског народа на супротстављање америчкој агресији и величину жртава своје борбе за слободу.


Комунистичка Партија изражава разумевање и пуну подршку Радничкој Партији ДНР Кореје на челу са маршалом Ким Џонг Уном за храбар државнички одговор америчкој претњи суверенитету и независности Северне Кореје.


Комунистичка Партија разуме и подржава став званичног Пјонгјанга да се неће одрећи нуклеарног арсенала док се год не изврши денуклеаризација света, као и то, да својим одбрамбеним адутима неће трговати за обећања помоћи нити подлећи уценама и ултиматумима.